Ortaya Karışık...


Hani Taş Devrinde ki arabaları bilirsiniz.İnsan gücüyle çalışır.Ayaklarınla gitmek istediğin yere arabanı taşıyarak gidersin.Bu gün bindiğim otobüsten aynen öyleydi inerken farkettimde tabanı delinmeye başlamıştı.Eskaza kilocek biraz daha olsam aynen öyle otobüsün içinden ama otobüsün peşinden kovalayacaktım...Aslında bakmayın buraya yazarken güldüğüme ciddi anlamda bunu farketmemeleri yada farkedipte dikkate almamaları insan hayatını önemsemediklerinin gösteriyor.Yadırgamıyorum yıllardır sömürülen ülkem,önemsenmeyen insan hayatı bunlar varken otobüslerin tabanına zaman ayıramayacak kadar meşguldü bu sıralar.Öncelikle Akp'nin kapatılılacak mı yoksa kapatılmıyacak mı davası gündemi meşgul edicekken araya halka bu davayı unutturacağı ve tamda zamanında olan olaylar.Bana tesadüfmüş gibi gelmiyor.Ergenekon Operasyonu ve Güngörende patlayan bombalar hepsi bu davanın ciddiyetini bir nebze olsada hafifletti..Güngören de yaşanan haince saldırıya sebep olanları ve terörü kınıyorum.Tüylerim diken diken oldu masum insanların bu amaçla demiceğim çünkü böyle bir amaç olamaz katledilmeleri için...




Avrupa ülkelerinin bu dava olmadan önce önemli gazetelerinde yazdıkları haber başlıkları hep Türkiyenin eğer böyle bir durum olursa gerileyeceği yönündeydi.Ve tehditvari bir yazı Türkiyenin bu tutumu avrupa birliği kapılarını zorluyacak gibi müzakereyi etkileyecek diye manşetler amacınız ne?Düşünüce ülkemize gelip artık konaklama hakkı bile sizlere verildi halbuki Ecevit zamanında bunu yapamıyordunuz.Gelip burdan konutta alabiliyorsunuz Fethiye de türkçe yazı yok her bir köşe sizin lisanınızla kaplı.Emlakçı bile bedroom yazmış yuh.Ama konu bizim diğer avrupa ülkelerine gelince zulüm de dahil ne varsa fitil fitil burnumuzdan getiriyorsunuz..Değil mi? Neyse gerileyebilirdik belkide ama şimdiki olayımızıında ilerleme olduğunu düşünmüyorum.Ben vatanımın çıkarlarını düşünürüm.Herkes gibi ama saolsun Akp kendi çıkarları için yaşıyor ve yaşatılıyor.Diğer siyasi patilere b*k atmadığımı sanmayın hepsi aralarında bir kaçı hariç ciğeri 5 para etmes insanların barındığı partiler.Diyeceğim şudur ki bu güne kadar yaşanılan gördüğümüz herşey aslında bir stratejiden ibaret.Avrupa ülkelerinin ve bu ülkelerle iş biriliği yapan amcamızın hani hala tanımadıysanız söylim karış karış toprağımızı satıyor,halkına karşı nasıl bir üslupla konuşacağını bilmiyor...Abdullah Gülü kendine piyon olarak seçmiş elinde oynatıyor....Alın Unakıtan şimdi Galatasaray Lisesini özelleştiricekmiş.Her bir nanemizi sattık biz neyle yaşıcaz? biz neden hep kamçılanıcaz?Değerlerimizi bir bir kaybetmeye mahkum muyuz?Ve tüm bunları yaşarken seçtiği iktidara küfredip ama bir daha ki seçimde yine aynı partiye oy vermek için sandığa koşacağını belirten bir Türk Halkı varken biz inanın sömürülmeyi,terörü kucağımıza oturtup pış pışlamaya AYNAMIZ KIRILMIŞ gibi bir sonraki seçime kadar lanetlenmeye mahkumuz.....tarih bizi affetmeyecek ........Sevgili Mustafa Kemal Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyoruz ne diyim....:(((((Ben geleceğine umutsuz bakan bir Türk evladıyım...Gelecek bırakmıyorlarki insanda... :@


*Son birşey daha sevgili başbakanımız birçok medya kuruluşunun haber yapma özgürlüğünü kısıtlayabilir ama mizah yoluyla başbakanı Tayyip'e her türlü çomak sokan sevgili LEMAN DERGİSİNE burdan SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM....Ve inanın her bir çizginize hayran kalıyorum...

 

16 yorum:

Rüyacı dedi ki...

Sermaye el değiştiriyor. Ilımlı islam pişiriliyor, ve uzlaşılıyor. Uzlaşma nedir bilir misiniz? Abdi İpekçi'yi hatırlar mısınız? Muammer Aksoy'u unutanınız var mı? Bahriye Üçok' a kim kıydı?, Uğur Mumcu' neden yok edildi? Ülkemizde kan akıtmak, bir anlaşma nın kanıtı olmuş artık. Akp'nin kapatılmayacağı zaten dava açıldığından beri belliydi. Senaryonun nasıl ve nerede, oynanacağı, kimlerin kanı akıtılacağı belli değildi sadece. Güngören karadenizden göçen insanlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir yer. Sakinlerinin çoğu da işçi ya da esnaf. Bu tür bombalar Etiler, Levent, Ulus gibi "güzide" semtlerimizde patlatılamaz ki. Sermaye ne der sonra. Kerkük'ün karışmasının aynı güne gelmesi de tesadüf değil ayrıca.
Çok bilinenli bir denklemle formule edilmiş senaryolar, arabulucu gazeteciler, Medya patronları, denklemin diğer ucundakiler, her biri bu coğrafyanın, karnı tok sırtı pek aktörleri.
Olan bu ülkemin zavallı ve zorunlu cehalete itilmeye zorlanan halkıma oluyor.
Uf yine canım sıkıldı be kuppaaa,
nerden açarsın böle konuları zamansız, bir anlasam.

gaykedi dedi ki...

mahkeme bence doğru bir karar verdi. akp içinde son derece tehlikeli zihniyette insanlar olsa dahi bir müddet daha parti yerine bu kişilerle savcıların bireysel olarak uğraşması daha mantıklı ve tabi para cezasıda, içlerindeki çürüklere biraz çeki düzen verirler belki bu sayede.

MiM dedi ki...

Hımm, burada biraz nazım geçiyor sanırım. O yüzden gözlerimden alev çıkaracağım.
Her dediğin doğrudur Kupa K1Z1. Hani bizde koyunluk etmiyor değiliz, başımızda bir çoban hadi o tarafa hadi bu tarafa, sürü sürü dolaşıyoruz. O şereften yoksun varlık hızını alamayıp yakında kendinide özelleştirecek, alenen satılığa çıkarcacak kendini Babalar gibi satarmış, sen git ananı babanı sat! derler adama! Gelelim şu A.K.'un Partisi'ne ve islam ilişkilendirmesine. Geniş düşünün biraz bu adamların kanında islamcılık falan yok. CAHİL Milletimizi kandırıyorlar oyları topluyorlar. Bir kadının başı bağlıysa TAM Müslüman olmaz, sadece namaz kılıyorsa olmaz. FARZ denen birşey vardır, farzların tümünü gücün yettiği kadar yerine getirmelisin. Sen bugün kul hakkı yiyorsan ahirette fitil fitil burnundan getirirler adamın. Vatanı satan adamı ve grubunu (partisini) İslamcı olarak gösterirsen bu yanlışlarıda görüp sonra İslam'dan soğursun. Hem vatanından, hem dininden olursun. Sonrada kendinden şüphe duymaya başlarsın.
İslam bu değildir, vatanı satmak islamda yoktur. Bir hadisti "sanırım", şöyle diyor; Bir insanın namazına, orucuna bakmayın. Onun alışverişine bakın, alışverişte dürüstse sonra diğer kriterleri değerlendirin. İslamda milletini bölmek yok. Hz. Ebubekir padişahlık (liderlik/önderlik) zamanında tanınmayacak şekle girer halkın arasında dolaşırmış. Hamballık yaptığı bile olmuş. Padişah hakkında, yönetim hakkında konuşulanları dinlermiş. Bu adamda çıkıyor ananıda al git diyor. Olmaz, eğer İslamı bilmiyor, İslamın'ın güzelliklerini bilmiyorsanız. Bunlar İslam'cı, ılımlı islamcı cart curt lafları etmeyin!

Deli Profesör dedi ki...

Var ya bana "Oradaki bombayı gündemi değiştirtmek için Tayyip" patlattı deseler dahi hiç şaşırmam. Bi insanın ülkesini yönetenlere güvenme seviyesinin bu denli diplerde seyretmesi uzun vadede çok kötü iç savaşların çıkacağının habercisi.

KuPa k1z1 dedi ki...

Az önce bende sevgili buzcevherinin yorumlarına aynen böyle birşeyler karaladım...Terörü besleyen avrupa ülkeleri önce terörü üzerimize saldı,sonra zaten bizde besliyoruz terörü bu ağır yükün altında ezilirken dedik kapatılsın şu lanet parti.Hop milletin yüzünü başka yöne çevirdiler alın size bam bammm onla oyalanın bizde işimizi halledelim..bende hiç şaşırmam ve bilakis herkes gibi bunu düşünüyorum.Operasyonunda bu olayın bir parçası olduğunu düşünüyorum..Aslına bakarsan pek çok kartlar açık kozda belli düşüneceğimiz en son şey Akp oldu. bravo Tayyip bunu becerdi..üzerindeki hükmü değiştirdi.Desemki Ecevit olsaydı şimdi burda halkı dolandırmayan bizi en çok düşünen siyasetçi adamda bir kere ruh var ruh öküzü değil şiirleri bile var bu adamdan harbi bize zarar gelmemiş,Milleti devleti hortumlamamış bakınız hiç malı mülkü varmıymış.Tayyibe bakın neleri var .Hödö hödö konuşan İslamın arkasına sığınmış bir zavallının bizleri parmağında oynatması ne acı....Darbe olsa gerilesek içim bu kadar yanmaz inanın...Çünkü gittiğimz yol yol değil.Avrupa birliğimiz biz varya malız Türk malıyız salatamızın boyu standart olucakmış çokmu önemli..Ülkemizin kaynaklarından faydalanamıyoruz bizim bu kadar içimize girmeleri hayır değil şer;)Görelim günümüzü.Anlamadığım bir diğer konuda okadar biz kaç kişiyiz dendi bunlar nerede????

Rüyacı dedi ki...

Onlarda bir aldatmaca ve kandırmacaya kurban gittiler işte. Biz kaç safız y ada biz kaç dolarız oldu hareketin kopan parçalarının isimleri. Oktar babunayı da hatırlayınız ama. Turkçe için kampanya yapan arkadaşıda. Bu kampanyaların çoğu Yurt dışına göç eden tuhaf kişilerimizin eseri hep. Biz kaç kişiyiz hareketi de farklı değil hiç.
Yazık ki duyarlı insanlarımızın gazı alınıyor sürekli.

Zeugma dedi ki...

Sevgili Kupa K1z1m,
Yazdıklarını büyük bir hayranlık ve takdirle okudum.
Sen her türlü duyguyu en üst seviyede yaşayan,son derece duyarlı,sağduyulu,düşünen,irdeleyen,hisseden,yargılayan,
özetle ülkesini çok seven bir genç kızsın.
Yazında sözünü ettiğin her şeye tüm kalbimle katılıyorum,harikasın...
Bana seni kutlamaktan başka bir şey bırakmamışsın.
Yine de geleceğine umutla bakabilmeye çalış.Senin gibi düşünenler çoğaldıkça Tarih bizi affedecektir buna inan lütfen..
Sonsuz sevgilerimle öpüyorum..

Adsız dedi ki...

@rüyacı haklısın parayı görünce kanalı bir çırpıda satıverdiler ve dedikleri biz kapatmasaydık onlar kapatacaklardı yeni bir kanal alıcaz bıd bıd bıd diye.Ama kanalın adı önemliydi kanaatimce ee hayırlı olsun önderlik edip yarı yolda koymak diye buna derler.Olan sadece umutla yürüyen laik Türk halkına oldu....

@gay kedi bu para cezasının veya blah blah cezaların onları yıldıracağını düşünmüyorum çünkü işbirliği yapıp besleniyorlar destekleniyorlar.kaz gelicek yerden tavuk esirgenmez bilirsin.Tutumları hiç bir şekilde değişmeyecektir.

@her lafına katılıyorum..ama hepsine...

@deli profum canım zaten az önceki yorumu bir nevi sana yazdım :))ve herkeze;)

@kasımpatı sevgili kasımpatım hatta :)Aslında söyleyip ohhh söyledim demek istediğin pek çok şeyin olduğunu içimle görebiliyorum.Belkide irdelesem çıkar:)Duyarlı bir vatandaşım ve herkez gibi benimde bir dünya görüşüm var.Aslında duyarsız olup dünya malını cebine koyan pek çoklarınında geceleri yastığa başlarını koyunca nasıl huzurla uyuduklarını merak ediyorum...Durum buysa geleceğe ne güvenle nede umutla bakabilirim ama derler ya hiç birşey henüz bitmedi...Belkide gün olur ve devran döner...Belkide dediğin gibi ben gibi düşünen genç nesil çoğalır...ve yaşlı meclise tekmeyi basarız;)tabi Harita üzerinde bir ülkemiz kalırsa....

Cevval Portakal: dedi ki...

Bazen ben de aynısını diyorum, bu millete bu olanlar müstehaktır.
AKP'nin kapatılması da ayrı bir terane, öncelikle Avrupa'nın baskısı tamamen ekonomik, borsa aiağıda, borsanın %75'i avrupalıda, eğer ki kapatılsa ekonomi olumsuz etkilenir bu ülkeden çıkışları olmazdı, tek dertleri budur.
Karar alınırken, AKP kapatıldığı takdirde bu partinin peşindeki cahil gazlı kesimin yapabilecekleri, çıkabilecek karışıklık hesaplandı. Ayriyetten iktidar boşluğunun nasıl doldurulacağı da şaibeli olacaktı, DTP bu durumdan hayli faydalanacaktı. AKP seçmenlerinin büyük bölümü MHP'ye kayacaktı. Uluscu-İslamcı çatışmasının yerini kısa zamanda Türk-Kürt çatışmaları alması muhtemeldi.
Ancak benim fikrimce bu adamların kapatılmaması en kötüsü oldu, bu yolun sonunda bu dingiller yüzünden çıkacak olan karışıklık ve hatta iç savaş 10 darbe gücünde olacak diye düşünüyorum.
O ihtar filan da hikayedir, hazine dediğin zaten önce belediyelere oradan da yeşil sermayeye aktarılıyor. Yaşadığınız ilçede değişen kaldırım taşlarının şişirilmiş fiyatını öğrenin, o kaldırım taşlarını değiştiren firmaları bir araştırın, sonra o meblağyı ülke çapına yayın(ben yaptım), hazine yardımının yarısının ne kadar gülünç durduğunu farkedeceksiniz. Sonra bir de belediyenin tüm ihalelerini araştırın, sıfırları görünce dünyanın ters döner.
Ki zaten anayasa mahkemesi 10-1 oranla AKP'nin laikliğe karşı fiillerin odağı olduğu kararını verdikten sonra Tayyip'in konuşmasını da dinledik, ne bu mahkeme kararını kabullenir ne de akıllanır gibi bir hali vardı.

servet dedi ki...

o deil de geçen bi belediye otobüsüne bindim o kadar ses yapıyodu ki telefonda karşıdakini duyamadım.Park bahçe yapacağınıza şu otobüsleri adamakıllı değiştir ankara belediyesi.
iyi ki senin otobüs gibi çukur yoktu :D

Adsız dedi ki...

ülkemizde her geçen gün kınanacaklar listesi o kadar kabarıyor ki, neredeyse şişip şişip patlıcaz sonunda...gelişmekte olan ülkeler arasında olmayı hala hazmedemiyor ama gelişmiş ülkeler arasında bulunmak için de özeL bir çaba sarfedemeiyoruz maalesef...hangi ülkede gündem bu kadar sık güncellenir ki..Oyun var oyunun için de, herşey bilinçli alenen yapılıyor ama olan yine masum halka oluyor...uyutuyoruz sanıyorlar ama dedim ya, sonunda patlıycaz...

Buzcevheri dedi ki...

Ben çok klişe düşünüyorum. Sadece Türkiye'yi değil, Amerika'yı değil koca dünyayı yahudiler yönetiyor. Etrafımızda olan şeylerin aslında hiç biri gerçek değil, gerçekler değil, gerçek kişiler değil. Biz yanlış kişilere ahkam kesip, yanlışlara kafa yoruyoruz. Derin devlet denen şey dipsiz bir kuyu. Okuduğumuz gazeteler, izlediğimiz haberlerin alayı yalan. Bize gösterilmek istenene bakıyor, duymamız, söylememiz gereken şeyleri söylüyoruz, söyletiliyoruz. Tek gerçek; canlarından olan, yaralanan vatandaşlarımız. Abdi İpekçiler, Bahriye Üçoklar, Uğur Mumcular tanınmış yitenler, bir de ismini bilmediğimiz nice gidenler var.

Zeugma dedi ki...

Evet bi'tanem..Söyleyip de ''Ohhh!! Söyledim işte!'' demek istediğim çok şey var.İçimi okudun demek : )
Genel hatlarıyla seni yaralayan tüm sorunlara parmak basmışsın.Seni bu yüzden kutlamıştım ben..
Ama şimdi bir başlarsam sayfalarca sürecek,duyduklarına,okuduklarına inanamayacağın asıl sorunlar Eğitim sistemimizle ilgili bizim ve köken buradan kaynaklanıyor bana göre.
Ne iktidar ne muhalefet,hiçbirinden memnun değilim açıkçası...İyiye giden hiçbir şey göremiyorum.Hem siyasi hem ekonomik anlamda tam bir vehamet sözkonusu.
Vurdumduymazlık,yalakalık dizboyu.Maddi manevi menfaat peşine düşenler, gaflet ve dalalet içinde olanlar..
Ah Atam! Gençliğe Hitabe'yi bugünleri aynen görmüş de yazmış..Haksız mıyım ?

Adsız dedi ki...

KupaK1Z1M,

Şimdi zaten AKP'nin veya bir başkasının bu gelişmeleri yapma ihtimali yok! Olsa hemen gidip oy vereyim! Onlar seçilenler sadece kuklalar. Yap deniyor yapıyorlar, söyle deniyor söylüyorlar canım. Küresel güçler Ulusal Güçlere karşı anlıyor musun?

Daha önce yazmıştım kendi sayfamda; Türkiye'de gericileri destekleyen bu Küresel güçler, İran'da neden ilericileri destekliyor? Çünkü önemli olan "Dinci" "Laik" değil! Önemli olan Ulsusun Milletin çıkarına hizmet eden ve etmek isteyenlerin ortadan kaldırılması. Eğer bu gün AKP ulusal çıkarlarımız için savaşan br parti olsaydı(ki zaten iktidar yapmazlar) Tüm ulusal çıkarlara bağlı "Dindar" vatandaşlarımız başka bir uydurma operasyonla "Karbela Çetesi" diyerek toplanacaklardı. Hiç bir parti veya kişi, iktidara gelip Ulusal Çıkar savunamaz şu an! Tek çare Milletin kendi iradesidir. Mileltin iradesi(oy falan değil) karşısında ne küresel kalır ne Süper güç...

Of fazla mı oldu ne :)

KuPa k1z1 dedi ki...

@cevval portakal.iktidara siyasi yasak vermeleri gerekirdi bu yüzden de Akp nin kapatılması gerekiyordu..Eğer kapatılsaydı tüm dediklerinin olması olasuydı ama yine neticede ordu olaya el koyacaktı ev darbe yaşanıcaktı.Almanyada oturan gurbetçi akrabalarımız dün ziyarete geldiler ve Abimin söylediği şey şu "siz farkında değilsiniz aslında ülke olraka uyutuluyorsunuz farkındada değilsiniz nasıl bir şeriatin sizi avcunuza aldığından yurtdışı bu konuda çalkalanıyor...Ahhh ahhh yazık olucak güzelim ülkemize.İnsanlar duyarsız duyarlıyım diye geçinen karşıt bir kesimizi var."Bunları duyunca ya dışardan görmek daha farklı ve daha gerçekçi diyorum kendime...Verilen hüküm minimum seviyedeydi.Yetmez.bana kalırsa..

@Servet ,İstanbulda bu tip otobüslere binmen olası.Şimdi otobüsleri yenilediler eski turuncu otobüslerimiz yok bu seferki otobüsler sessiz ama gel görki bu otobüslerdede tel yasağı var.Yani belediye diyorki bize kardeşim in otobüsten öyle konuş...

@emelsen ,Sürekli güncellenen bir ülkeyiz doğru.Hep kötüye gittiğimiz doğru.Bizim gerilememizi istiyorlar evet bu kadar sakız olduk ağızlarına akp kapatılsaydı avrupa biriliği kapıları zorlanacaktı.Peki şimdi nolucak yine bir müzakere hep aynı terane...Senin değindiğin konuda çok ayrı ve çok önemli hatırlarsanız kısa bir süre önce çok önemli bilim adamlarının bulunduğu uçak düşmüştü.Ve bilim ve ilim konusundaki çalışmaları süren önemli insnaları kaybettik.çBunun bir komplo olduğuda açık seçi ortada çünkü yaptıkları araştırmalar bizi farklı mevkilere taşıyacakı bunada izin verilmedi..E hadi bakalım.Bizim ülkemizde doktora vs. yapmıyoruz gidip koşulları daha iyi diye amerikada mastr yapıyoruz.Bir doktor arkadaş orda kalmıştı ülkesine göndermediler çünkü ülkeden bilgi sızdırır korkusuyla ailesiyle görüştürülmedi..Iıı ııhhh biz akıllanmayacağız...hemde hiç.Tek korkum halkın kendi halkına düşmen olması çünkü teröröü besleyen fransa amerika bunu istiyor.Siz ne sanıyorsunuz.Sınır dışına kaçabilen terör örgütleri Fransa tarafından birinci sınıf muamele görüyormuş.Bunu bir terörist ailesinden duydum.Buda bizden başka dostumuz yok.Eurovizyonda bile tutup 12 tam puan verdiğimiz yunan bizden nefret edyor o dosluk dansları yalan...:/ yorumun için teşekkür ederim emelsen...

@buzcevheri Bu güne kadar sır perdesi ralanamamış milletin üstüne gidipte nedense ört pas edilmiş bir çok olay var sivas katliamı,susurluk olayı bu uğurda kaybettiğimiz aydınlarımız gericilerin aydınları yakması.."Behçet Aysan,Asaf Koçak" ve dahalarının bulunduğu içler acısı ve hiç bir müslümana yakışmayacak şekilde yapılan katliam müslümanım hepimiz müslümanız.İleri görüşlüyüz diye yürüyüp tekbirlerle yaktıkları Madımak Oteli unutulur mu?daha bundan 15 sene önce yaşandı tüm bunlar bu güne gelene kadar hep aynı yerde sayıklayıp durmuşuz.Uğur Mumcu neden bu cinayetin de üstüne düşülmedi.Neden kovalanmadı bu kladar merak ediyorsa o zamanının koruyucuları..işte oda herşey gibi tarihe gömüldü.Bize iki palavra sıkıldı halkın çoğuda inandı.Şimdi diyoruz yahudiler dünyayı yönetiyor haklısın bze adamımızdan fayda yok nato kafa nato mermer.ATATÜRK DEMİŞTİ YA TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR DİYE.NERDE O ZEKİ TOPLULUK BEN GÖREMİYORUM..:(:/


@kasımpatım senden beklediğim kelimeler.İleri görüşlü bir komutandı Mustafa Kemal Atatürk bu günlere bizi o getirdi.Haritada bir bittik ama ilerlediğimiz düşünüp geriye gittiğimiz eğitime kadar bulaşmış kahrolası bir siyaset anlayışımız var.
Bu acı değil mi?Sonuna kadar haklısın...

KuPa k1z1 dedi ki...

@ZEHİRLİ ÖRÜMCEĞİM,Seni çok iyi anlıyorum.Bulunduğumuz ülke laik değil...Kesinlikle katılıyorum.Bu sevgiliyle arkadaşı arasındaki ayarı sağlayamayan bir düzen gibi.Dinle devlet işini bir arada yürütüyorlar...Nankör Atatürkçü değil örümcek kafalı bir düzen...Dediğin gibi oy versen hepsi piyon neye yarar zihniyet aynı olduktan sonra...

KuPa k1z1 nın şarkısı...